De Groene Papegaai 2
4631 RX HOOGERHEIDE
Tel: 0164-614716
Mob: 06-36101436

Omgeving

Het dorp Hoogerheide behoort samen met de dorpen Woensdrecht, Huijbergen, Ossendrecht en Putte tot de gemeente Woensdrecht in Noord-Brabant. Hoogerheide ligt op de Brabantse wal. Vooral in zuidwestelijke richting van het dorp is de steil rand goed zichtbaar en heeft men uitzicht op de nabijgelegen polders. In zuidoostelijke richting ligt landgoed Kortenhoeff, onderdeel van het gebied de grote meer, dat weer deel uit maakt van het grenspark de zoom-kalmthoutse heide. Ten noord oosten van Hoogerheide is vliegbasis Woensdrecht gelegen. Ten noorden en noordwesten van Hoogerheide liggen de landgoederen Mattemburg, met een neoclassicistiche villa uit 1851-1854 en Lindonk. Aan landgoed Mattemburg grenst natuurgebied het Markiezaat. Ten oosten van Mattemburg nog de Woensdrechtse heide. Hoogerheide was van groot strategisch belang voor de Duitse bezetter tijdens de 2e wereldoorlog. In Hoogerheide en Woensdrecht is zwaar gevochten. In de gehele regio zijn verschillende monumenten en dankkappelletjes (ter ere van onze-lieve-vrouw, die de overlevende beschermd zou hebben) en enkele duitse bunkers te vinden. Hoogerheide ligt dichtbij de Belgische grens.

Ook leuk om te weten, is dat Pauline Musters, beter bekend als Prinses Paulientje, de in Ossendrecht in 1876 geboren vrouw, door het Guiness Book of World Records erkend is als het kleinste vrouwtje ooit geleefd!

In de omgeving zijn er talloze leuke en mooie uitjes. Zo heb je bijvoorbeeld op loopafstand (300m) een groot binnenzwembad, restaurant, bowlingbaan en een midgetgolfbaan bij Familyland. Een stukje verder (1km) heb je nog een zwembad, hier heb je een binnen- en buitenzwembad met een heerlijke zonneweide waar u lekker kunt zonnen in de zomer.

Voor diegene die liever wat verder weg gaan en er graag op uit trekken kunt u ook naar de stad Antwerpen (Belgie). Op zo een 35km, 20 minuten met de auto, kunt u heerlijk uitgaan, naar de bioscoop of lekker een terrasje pakken.

Houd u van historische architectuur of lekker terrasjes pakken, dan raden wij u Bergen op Zoom aan. Deze schitterende stad met historisch centrum is met de fiets of auto bereikbaar op zo een 15km. Gaat u liever niet met eigen vervoer, kunt u ook gemakkelijk een bus pakken, welke elk half uur naar Bergen op Zoom gaat.

Wilt u lekker shoppen, dan is Roosendaal op zo een 20km, en met name Rosada Shopping Center, de plaats bij uitstek. Net buiten Roosendaal zit het schitterende Rosada Shopping Center, talloze winkels zijn hier gevestigd zoals Converse, Nike, Calvin Klein en Bjorn Borg. Gaat u liever naar de binnenstad, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Roosendaal beschikt namelijk over maar liefst twee winkelcentra met parkeergarages. In Roosendaal raakt u gewoonweg niet uitgekeken als doorgewinterde shopper!

Liever de rust opzoeken? Dan kunt u een wandel- of fietsroute over de Brabantse Wal nemen. Vele landelijke routes zorgen voor urenlang wandel- of fietsplezier. Buiten de Brabantse Wal is er op loopafstand het grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide. Dit uitgestrekt stuk natuurpark is perfect als u graag een eindje wilt wandelen en veel dieren wilt zien die u ergens anders niet tegen komt.

Is het nou heel warm in de zomer, kunt u ook altijd het water opzoeken bij de Oesterdam, op zo een 25km vind u het heerlijke strand vlakbij Tholen. Buiten de zomer kunt u hier ook langs het water of op de dijk wandelen.

In de regio zijn talloze ruiterroutes te vinden welke u kunt bewandelen met uw paard.

Contactformulier

Locatie